Уникален по рода си фестивал ОПЕРА НА СВЕТИЛИЩЕТО ще

...
 Уникален по рода си фестивал  ОПЕРА НА СВЕТИЛИЩЕТО ще
Коментари Харесай

На Бегликташ ще се проведе уникален фестивал – магия и музика ще се слеят в едно

 Уникален по рода си фестивал „ ОПЕРА НА СВЕТИЛИЩЕТО ” ще се състои в местността  Бегликташ през три съботни дни от месец август: 6.08; 13.08; 20.08.  от 20.30ч.

Ще се докоснете до едно от най- античните светилища в Европа, вълшебното място свидетелстващо за божествената ни принадлежност, скрита в каменните артефакти! Усещането е осезаемо, което не можете да уловите след към километър от светилището. Цели групи идват тук с вярването за енергийно презареждане! Можете да си визиите какво ще бъде прекарването във вечерите съчетани с типичен осъществявания там под звездите!

Грандиозното събитие ще бъде осъществено от огромен екип от специалисти, които ще се погрижат за построяването на огромната сцена, която ще бъде осветена от специфични генератори, защото в местността няма доставка на ток. Община Приморско дружно с Опера Бургас и с над 100 индивида екипи ще се включат в това ексцентрично събитие, и ще ви създадат очевидци в действителност на нещо вълшебно.

Мистиката на светилището, съчетана с всички готови резултати на фона на звучащите типичен осъществявания ще бъде повече от чувство за безкрайност! Ще бъде извънмерна тайнственост!

„ Опера на светилището “ – или както някой я назовават „ светилище в операта ” се провежда от извънредно класната Опера Бургас! Съзвездия от велики реализатори ще вземат участие в функциите от извънредно красивите опери!

Мадам Бътерфлай “ от Джакомо Пучини /на 6-и август/,

„ Бал с маски‘ от Джузепе Верди /на 13-и август/.

„ Кармен “ от Жорж

Бизе /на 20-и август/.

И трите вечери във фестивала ще бъдат под превъзходната режисурата на доцент доктор Александър Текелиев, който съумява да улови всяка частица на човешката сензитивност, преплетена с хубост,размисъл и тайнственост!

На 6-и август от 20.30 часа на откритата сцена в тракийското светилище ще бъде показана емблематичната опера в три дейности от Джакомо Пучини „ Мадам Бътерфлай

Художник на изящните костюми които ще подчертаят магията на цялото великолепие на местността е Цветанка Петкова-Стойнова! Тя ще съживи облиците и ще ви потопи като в действителни времена, под диригентската палка на маестро Сунай Муратов. Режисурата на доцент доктор Александър Текелиев, съчетани със сценографията на Борис Стойнов по превъзходен метод ще опишат посредством средствата на музикално-сценичното изкуство трагичната история на една влюбена жена и опустошително мощните усеща на отдаденото до дъно женско сърце. Солист- сопрано Йоана Железчева.

„ БАЛ С МАСКИ “ ще бъде показана на 13-И АВГУСТ, 20.30. ЧАСА на откритата сцена в Бегликташ. Това е историята за трагични връзки, греховни стремежи, белязани от пътя към мъчително осъзнаване – под натиска на повелите на публичния морал. Публиката ще стане очевидец на заплитането на съдбовни възли и разплитането на човешки ориси.

Оперното произведение на Верди съдържа типичните за театралното музикално изкуство тайнства, заприказва, вътрешни битки, блян към възмездие – всичко това, вплетено в хубав музикален роман измежду тайнството на местноста Бегликташ ще ви въвлече в в размисъла за силата на възприятията, за съдбовността на срещи, връзки, раздели. Великолепен е артистичният каст: гостът Валерий Георгиев – благородния Рикардо партнирайки си с оперната прима Йоана Железчева.

НА 20-И АВГУСТ, 20.30 ЧАСА ЩЕ съдебна експертиза ИГРАЕ „ КАРМЕН “ -Драматичният сюжет на Джузепе Верде на една от най-популярните опери в международен мащаб постоянно звучи настоящо, а там на това свещено място е просто космически не съизмеримо чувство.

Зад диригентския пулт ще застане маестро Иван Кожухаров, който има гения и потенциала да трансформира всеки театър или концерт в взривяваща страст.

В ролята на популярната буйна циганка Кармен, която е обект на мощни и неконтролируеми усеща, безумна ревнивост, водеща до съдбовна развръзка, ще бъде невероятното мецосопрано Даниела Дякова, която не крие своето користолюбие и прочувствената си връзка с тази комплицирана трагична роля. Нейният компактен и кондензиран глас, с благосъстояние на тембровите нюанси, е извънредно въздействащ за спорния облик,който ще построи на сцената в Бегликташ. Даниела Дякова ще бъде в театрално партньорство с тенора Даниел Дамянов, солист на Софийската опера и балет и Бургаската опера.

Постановките на Държавна опера – Бургас на тракийското светилище дават неповторим късмет за среща с мистичната символика на свещеното място, в комбиниране с художествените внушения на оперите.

Фестивалът „ Опера на светилището “ е доказателство, че класическата музика носи ореола на непреходност и безкрайност, като хармония и послания, като просвета на мислене и метод на световъзприятие, и би трябвало да се поддържа ползата и поклонението пред нейните нетленни послания.

Думата магия или мистичност ще са слаби за довечера! Преживяването обезпечено ще е незабравимо! А до идната година ще го чакате с неспокойствие!

Община Приморско обезпечава превоз в дните на концертите!

Билети в Приморско 0895300370

Ивентим БГ и на касите на опера Бургас!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР